Dansa creativa, dansa intergeneracional i Hip-hop, uns apunts!

En les primeres estades artístiques que es fan al GRANER hi podem trobar tres tallers pràctics de dansa. Tot seguit us resumiré el seu contingut

La DANSA CREATIVA és crear, imaginar, inventar, construir... amb el teu cos. Es tracta de somiar amb el moviment, en què et voldries convertir? I la metodologia més utilitzada és la improvisació.
Què vol dir improvisar?
Improvisar vol dir fer allò que en aquell mateix instant vols fer, sense pràcticament ni pensar-ho; és una acció que ve dictada des del propi cos.
Com es treballa la Dansa Creativa?
El mestre s’inventa temàtiques, processos o objectes per tal d’inspirar i motivar l’alumne a fi que pugui imaginar i expressar amb el seu propi cos. D’aquí sorgirà la dansa, a vegades més abstracta i a vegades més concreta.
La Mònica, durant aquests 4 dies, vol treballar els elements de la naturalesa. Ahir va preguntar als nens i nenes quin element de la naturalesa voldrien ser. I avui els ha portat aquest vídeo, perquè s’inspiressin: 




La DANSA INTERGENERACIONAL vol dir ballar amb el teu fill, filla, pare, mare, avi o àvia i compartir els propis moviments de cadascú.  És molt important proporcionar un lloc còmode, per deixar de banda la vergonya i descobrir que tothom pot fer-ho: ballar, actuar, cantar... El punt de partida sempre és una activitat o proposta escènica.
Un dels objectius que busca és poder crear vincles escènics a partir del vincle generacional.
Com treballa la dansa intergeneracional l’Ester Forment?
Les propostes de l’Ester van variant en funció dels participants perquè cada dia en té de nous. Ahir va fer un treball a partir del contes que coneixem de tota la vida, una proposta escènica de teatre i moviment. D’aquesta manera va introduir una nova informació: la història de la dansa clàssica (també amb els contes com a punt de partida, com ara Els Ballets Russos, per exemple).
Si voleu veure una exposició sobre els Ballets Russos en trobareu una actualment al CaixaForum, us adjunto l’enllaç: Els Ballets Russos de Diaghilev 1909-1929, quan l'art balla amb la música.
 
I avui l’Esther ha fet servir la grafia com a excusa per moure’s i ens ha ensenya com podem escriure el nostre nom amb tot el cos.
El HIP HOP és una cultura que contempla al mateix temps: el ball, els graffitis i la música (MC, DJ, Beat Box).
Com es treballa el Hip hop?
El mestre ensenya uns passos base que l’alumne va aprenent i reproduint per mitjà de la repetició. Es va augmentant la dificultat a mesura que l’alumne va aprenent el llenguatge i es van introduint altres maneres d’entendre l’espai, per exemple en cercle.
Ahir els Brodas ens van explicar els diferents estils que existeixen en el món del Hip hop: el locking, el Hip hop (new style), el Popping i el B-Boying, i enmig de l’explicació van anomenar a James Brown, us adjunto un vídeo de la cançó I feel good:  




Avui han vist extractes d’aquesta pel·lícula: You got served (2004) i han extret alguns passos. Us adjunto el tràiler.   



I finalment la RECOMANACIÓ CULTURAL #2


Aquestes vacances de Nadal no us podeu perdre l’espectacle de circ Maravillas al Mercat de les Flors. En aquest enllaç trobareu tota la informació de l'espectacle: Circ d'Hivern

Montserrat Ismael i Biosca